yemek tarifleri

ORTAKLARA AÇIKLAMA

11 Ocak 2021 | Yazdır Yazdır


S. S. S A Ğ L I K Ş İ F A K O N U T Y A P I K O O P E R A T İ F İ

N E C A T İ B E Y C A D D E S İ 4/101 S I H H İ Y E / A N K A R A

Tel/Fax: (0312) 229 03 30 – Gsm: 0532 576 20 02 E-Posta Adresi: sagliksifa@gmail.com

TARİH: 2020/556

KONU : Ortakların Görev ve Sorumlulukları ANKARA

S.S. SAĞLIK ŞİFA KONUT YAPI KOOPERATİFİ ORTAKLARINA

Kooperatifimiz ve ortaklarının haklarını ve kazanımlarını ele geçirmeye çalışan müteahhit Mehmet Baki ALTINTAŞ ile kooperatifimizle hiçbir ilişkisi bulunmayan Çağdaş Grup Konut Yapı Kooperatifle ilişki içinde olan kimi ortaklarımızın, karşı karşıya olduğumuz sorunları ve devam eden yargı süreciyle ilgili konuları çarpıtarak, kooperatifimizi ve yönetimini kendi içinde kavgalı, dışa güven vermeyen yanlışlar ve usulsüzlükler içinde göstermeye çalışmakta oldukları görülmektedir.

Ortaklarımızın, Kooperatifimiz ve yönetimimizin uygulamalarını yanlış ve eksik bulabilirler, hatta kooperatifimizi ve ortaklarını zarara uğrattığı görüşünde de olabilirler, bunun için yapacakları uyarıların, eleştirilerin ve itirazların, doğal haklarının ötesinde, sorumluluklarının gereği olduğunun bilincindeyiz.

Bunun dışında, yöneticiler dahil hiç kimse, kooperatifimize ve ortaklarına zarar verecek girişimlerde ve uygulamalarda bulunamaz.

Kimi ortaklarımız ve kim olduklarını bilemediğimiz bazı kişiler, kooperatifimizin uygulamaları ve çalışmaları ile ilgili olarak İnternet ortamında (WhatsApp grubunda) yaptıkları açıklamalarda ve birebir görüşmelerde dile getirdikleri SÖZDE yanlışlıklardan, olumsuzluklardan ve varlığı iddia edilen usulsüzlüklerden bahsetmektedir. Ortaklarımızın hiçbirinin, hiçbir nedenle, bu yolla bilgi sahibi oldukları yanlışlıkların, olumsuzlukların ve tanığı oldukları usulsüzlüklerin hesabını sormamak gibi bir hakları yoktur.

Kooperatifimiz yönetimi, bütün eylem ve işlemlerini Kooperatifler Kanunu’na, Kooperatifimiz Ana Sözleşmesi’ne ve genel kurul kararlarına uygun olarak yerine getirmek, kooperatifimiz ortakları da adına yapılan bütün uygulamaları denetlemek, değerlendirmek ve gereğini yapmak, durumundadır.

Bunun için de hiçbir ortağımız, hiçbir nedenle, Kooperatifler Kanunu’na, Kooperatifimiz Ana Sözleşmesi’ne ve genel kurullarca alınmış kararlara aykırı ve kooperatifimizi ve ortaklarını zarara uğratmış uygulamalarla ilgili internet ortamında (WhatsApp grubunda) yazılanları yazılmamış, düzenlenen toplantılarda söylenenleri söylenmemiş, ya da birebir konuşmalarda ifade edilenleri ifade edilmemiş gibi göremez. Görmemelidir. Bu yöndeki bir “hoşgörü” ya da “önemli değildir” yaklaşımı, kooperatifimizle davalı olanların ve onlarla iş birliği içinde bulunanların amaçlarına hizmet ederek, kooperatifimizi giderilmesi olanaksız hak kayıplarına uğratacaktır.

Bu nedenlerle bütün ortaklarımız, Yönetim Kurulunun iş ve işlemlerini, Kooperatifler Kanunu’na, Kooperatifimiz Ana Sözleşmesi’ne ve genel kurul kararlarına göre uygulanıp uygulanmadığı yönünden sorgulamalıdır. Bu ortaklarımızın hem görevi hem de sorumluluğudur. Özellikle İnternet ortamında (WhatsApp grubunda) yapılan açıklamalarda, düzenlenen toplantılarda, birebir görüşmelerde dile getirilen yanlışlıkları, olumsuzlukları ve konusu suç olabilecek usulsüzlükleri ileriye sürenler bu iddialarını yapılacak Olağan Genel Kurul Toplantısında kanıtlamalı, Yönetim Kurulu da bunun hesabını vermelidir.

Öyle ki belli bir süreden beri kimi ortaklarımızın Mehmet Baki ALTINTAŞ ve Çağdaş Grup Konut Yapı Kooperatifi ile eşzamanlı ve iş birliği ile sürdürdükleri ve kimi ortaklarımızın da bilgi sahibi olmadan içinde yer aldıkları bu olumsuzluklar, GÖRÜLMEKTE OLAN DAVAMIZI OLUMSUZ ETKİLEMİŞ VE GECİKMESİNE NEDEN OLMUŞTUR. BU TÜR OLUMSUZLUKLARIN SÜRDÜRÜLMESİ VE BU YOLLA OLUŞTURULMASI AMAÇLANAN ALGININ, KOOPERATİFİMİZİN VE ORTAKLARIMIZIN DEĞİL; ORTAKLARIMIZIN KAZANIMLARINDAN YARARLANMAK İSTEYENLERİN ÇIKARINA VE BEKLENTİLERİNE UYGUN SONUÇLAR DOĞURACAKTIR. ŞİMDİLİK SUSMAMIZ, KOOPERATİFİMİZE ZARAR VERMEMEK VE POLEMİĞE NEDEN OLMAMAK İÇİNDİR. TOPLANACAK GENEL KURULDA İDDİA SAHİPLERİNİN İDDİALARINI, KOOPERATİF YÖNETİMİ DE İDDİALARIN GEÇERSİZLİĞİNİ KANITLAMAK DURUMUNDA OLACAKTIR.

Bu nedenlerle; tüm ortaklarımızın yapılacak ilk genel kurula bizzat katılmaları, kendilerine gerek birebir toplantılarda ve telefon görüşmelerinde gerekse de internet ortamında söylenen olumsuzlukları ve suçlamaları dile getirmeleri ve her biri için yönetimden hesap sormaları sorumluluklarının gereğidir.

Saygılarımızla.

YÖNETİM KURULU

Yönetim

yemek tarifleri