yemek tarifleri

ORTAKLARA AÇIKLAMA 2

11 Ocak 2021 | Yazdır Yazdır


Uzun bir süredir belirli bir amaca hizmet etmek amacıyla motive olmuş bazı ortaklarımızın, yalanlar ve gerçek dışı bilgilerle algı yaratarak yürüttükleri karalama kampanyaları, iftira ve isnatları çürütüldükçe yeni yollara ve farklı konulara bel bağladıkları görülmektedir.

Bir süreden beri kimi kooperatif ortaklarımızın hiçbir biçimde gerçek olmayan iftiralarla kooperatifimizi kendi içinde sorunlu, dışa güven vermeyen bir biçimde gösterme çabası içinde oldukları gözlenmektedir.

Son olarak 3 (Üç)  yılı aşkın bir süre Yönetim Kurulu üyesi olarak Yetki kullanmış ve sorumluluk üstlenmiş, eleştirdiği kararlarda ve uygulamalarda imzası bunun Mehmet KARABENK tarafından bazı alışveriş makbuzları, bazı kalemlerin üzeri çizilerek paylaşılmış ancak ne yapmak istediği, neyi ispatlamak istediği (isnat edildiği) anlaşılamamıştır. Bu şahıs ve ekibi, iddia ve isnatlarını bir türlü açıkça, dile getirememektedirler. (Uzun bir süredir 600 liralık kuruyemiş harcamasından bahseden Mehmet Karabenk ve ekibi, ne hikmetse bu harcama ile ilgili faturayı bir türlü ibraz edememiştir.)

Anladığımız kadarı ile; bu ödeme makbuzlarının bu ortamda paylaşılması ile kooperatif yönetiminin gereksiz ve fütursuzca harcamalar yaptığı ima etmeye çalışılmaktadır. Yok amaç bu değilse ne olduğu yazılma şekli imadan vazgeçerek herkesin, özellikle de kooperatifimiz ortaklarımızın anlayacağı biçimde açıklamak durumundadırlar.

20 yılı aşan bir süredir ortaklarımızın el konulmak istenen haklarını koruma yönünde yönetimimizin sürdürdüğü onurlu, haklı HUKUK mücadelesi istinaf mahkemesinde devam etmektedir. (Yargı süreciyle ilgili özet açıklama kooperatifimizin internet sitesinden de incelenebilir.)

Süreç içinde kooperatifimiz mümkün olan en düşük kira ile Ankara’nın merkezinde ofis tutmuş, bu süreç içerisinde ikinci el (kullanılmış)  bir ofis takımı dışında hiçbir lüks ofis malzemesi kullanmamıştır. Kooperatif ilk başlarda bir adet daktilo ile işlerini görmüş daha sonra teknolojinin imkanları sayesinde demirbaşları arasında 3 adet masa üstü bilgisayar ve 1 adet notebook katmıştır (zaman içerisinde bazıları kullanım dışı kalmıştır ikisi halen faaldir). Zaman içerisinde iki adet printer alınmıştır (biri bozuktur ancak ofiste muhafaza edilmektedir). Bir adet video kamera, bir adet ufo tipi Isıtıcı, bir adet basit vantilatör (bozuktur ama ofiste durmaktadır), bir adet küçük televizyon, bir adet çay ısıtıcısı (cam malzemedir; alındıktan bir süre sonra üst demlik kısmı düşme sonucu kırılmıştır, alt ısıtıcı haznesi ofiste muhafaza edilmektedir), bir adet tost makinesi, bir adet klima ünitesi ve neredeyse 25 yıllık ikinci el bir buzdolabı kooperatifin yaptığı masraflar arasındadır. Bunun dışında mutfak kullanımında olan ufak tefek malzemeler bulunmaktadır. Lükse kaçacak hiçbir harcama olmadığı gibi, bunlar dışında kayda değer başka harcamalar olmamıştır. Zorunlu harcamalar elektrik, su, iletişim giderleri, kira, emlak vergileri, huzur hakları ve yargı giderlerini karşılayabilmiştir.

Huzur hakları yıllardır sabit kalmış ve günümüz koşullarında ve emsallerine göre düşük düzeydedir.

Kooperatif kuruluşundan bu yana sadece bir kere, çok kısa bir süre ofis içi ve dışı personel çalıştırmış, 2010 yılında işe alımı yapılan Özgül Karsan Arıktır. Daha sonra Kooperatif kanununda yapılan değişikliğe bağlı kalarak çalıştırılmasından vazgeçilmiştir. Çalışma süresinde ve sonrasında kendisine asgari ücreti dışında herhangi bir tazminat ödenmemiştir.

Kooperatif yönetimi, 2015 ve 2016 yılları arasında ofis temizliği için bir gündelikçi ile anlaşılmış yaklaşık 20 ay çalıştıktan sonra 2017 yılında ofisin şantiyeye taşınması düşüncesiyle hizmet alımından vaz geçilmiştir. Bunlar dışında başka bir personel ya da hizmet alımı olmamış ve personel masrafı yapılmamıştır.

Çalışma saatleri içinde açık olması gerekli olan ofis içi ve bağlantılı dış hizmetler yönetimde sürekli bulunan Yönetim Kurulu Başkanı ya da kooperatifte bulunması kimi ortaklarca eleştiri konusu yapılan yakınları tarafından görülmüştür.

Kooperatif yönetimi, gerektiğinde teknik danışmanlık hizmeti almıştır. İnşaatların devam ettiği süre içinde ise sürekli olarak bir adet inşaat mühendisi ve bir adet mimar ile anlaşmış ve inşaatların yapım yıllarında kontrol süreci gerçekleştirilmiştir. Bu teknik elemanların verdiği raporlar neticesinde yapımcı, tespit edilen eksiklik ve proje ve imara aykırılıklar hakkında resmi olarak uyarılmıştır. Bilindiği üzere bu uyarılara dikkat edilmemiş, inşaatlar keyfi olarak yapılmaya devam edilmiş ve ilgili Belediye tarafından mühürlenme sonucu bilinen süreç başlamıştır. Bugün, eski yapımcı Mehmet Baki Altıntaş ile görüşmeye giden şahısların, bu ayrıntıları göz önünde bulundurmalarını ve onun değil, kooperatifin ve ortakların hakkını kollamalarını şiddetle tavsiye ediyoruz.

Kooperatifimiz, 2013 yılından sonra da mahkemelerce görevlendirilen bilirkişi raporlarıyla ilgili danışmanlık hizmeti alınmıştır.

Davalı olduğumuz kesimlerle iş ve çıkar birliği içinde olan ve kooperatifimizi kirli ilişkiler içinde göstermeye çalışanlar, açıktan olmazsa da birebir sohbetlerde ve toplantılarda dile getirdikleri ancak hiçbir biçimde doğru olmayan iftiraların yerine şimdide yemek, market, mutfak ve benzeri giderleri gündeme getirerek amaçlarına ulaşmak istemektedirler.

Kooperatifimizin, kooperatifler kanunu, ana sözleşmesi ve genel kurul kararları doğrultusunda üstlendiği ve yerine getirdiği bütün iş ve işlemler her yıl yapılması zorunlu genel kurul toplantılarından 15 gün öncesinden yönetim binasında ortakların incelenmesine sunulmuş, genel kurullarda bizzat toplantıya katılan ortaklara verilmiş, divan başkanlarınca görüşülmesi sağlanmış ve ortaklarca onaylanmıştır.

Kooperatif yönetimi olarak geçmişe dönük yapılan bütün iş ve işlemlerin onaylanmış (ibra edilmiş) olmasına rağmen yeniden incelenmesine ya da dava konusu yapılmasına bir itirazımız yoktur. İtirazımız kooperatifimize zarar verecek biçimde bu konuların spekülasyonunun, dedikodusunun yapılmasıdır. Bu konularla ilgili daha ayrıntılı açıklama genel kurulda yapılacaktır.

Ortaklarımızın bilgilenmesi amacıyla son beş (5) sene geriye giderek bu harcamaların rakam bazında özetini sizlere sunuyoruz. Bir aylık çalışma 20 gün olarak hesaplanmıştır. (Not: market alışveriş rakamları, mutfak giderleri ve temizlik malzemesi giderlerini kapsamaktadır).

2019

Yıl Toplamı

Aylık Ortalama

Günlük Ortalama

Yemek

2.307 TL

192 TL

10 TL

Market

2.609 TL

217 TL

11 TL

Taksi

14 TL

1 TL

Toplam

4.930 TL

411 TL

21 TL

2018

Yıl Toplamı

Aylık Ortalama

Günlük Ortalama

Yemek

2.080 TL

104 TL

9 TL

Market

625 TL

31 TL

3 TL

Taksi

114 TL

6 TL

Toplam

2.819 TL

235 TL

12 TL

2017

Yıl Toplamı

Aylık Ortalama

Günlük Ortalama

Yemek

5.429 TL

452 TL

23 TL

Market

2.031 TL

169 TL

8 TL

Taksi

740 TL

62 TL

Toplam

8.200 TL

683 TL

34 TL

2016

Yıl Toplamı

Aylık Ortalama

Günlük Ortalama

Yemek

910 TL

76 TL

4 TL

Market

1.771 TL

148 TL

7 TL

Taksi

295 TL

25 TL

Toplam

2.976 TL

248 TL

12 TL

2015

Yıl Toplamı

Aylık Ortalama

Günlük Ortalama

Yemek

35 TL

3 TL

0 TL

Market

1.660 TL

138 TL

7 TL

Taksi

384 TL

32 TL

Toplam

2.079 TL

173 TL

9 TL

Değerli Ortaklarımız,

Yaşanan ve gündemimizi meşgul eden tüm konularla ilgili daha ayrıntılı ve gerçek bilgi ve belgelere dayanan açıklamalarımızı Genel Kurulda bilgilerinize sunacağız. Ancak bu süreç içerisinde cevaplanmasını istediğiniz soru ve düşüncelerinizi de hiç zaman kaybetmeden 0 532 5762002 nolu telefona ulaşarak iletebilirsiniz.

Saygılarımızla

Yönetim

yemek tarifleri