yemek tarifleri

GENEL KURUL ÇAĞRISI

22 Mart 2019 | Yazdır Yazdır


S. S. S A Ğ L I K Ş İ F A K O N U T Y A P I K O O P E R A T İ F İ

NECATİBEY Cad. 4 / 101 Sıhhiye / ANKARA Tel/Fax: (0312) 229 03 30 – Gsm: 0532 576 20 02

www.sagliksifakoop.org - E-Posta Adresleri: sagliksifa@gmail.com - sagliksifa@sagliksifakoop.org

SAYI : 2019 / 330 ANKARA 18 MART 2019

KONU: Genel Kurul Toplantısı.

S.S.SAĞLIK ŞİFA KONUT YAPI KOOPERATİFİ ORTAKLARINA

Kooperatifimizin 2018 yılı çalışma dönemi Olağan Genel Kurulu, 21 NİSAN 2019 Pazar günü saat 13.00 de, Eryaman 2. Etap Toplu Yapı Yönetimi Toplantı Salonu (Selçuklular Caddesi 62 Sokak Eryaman / Etimesgut - ANKARA) adresinde toplanması, Yönetim Kurulumuzca kararlaştırılmıştır,

Ortaklarımızın toplantıya katılmaları, katılamayacak olanların kendilerini temsil etmek üzere kooperatif ortaklarımızdan birini (Yönetim Kurulu üyeleri hariç) ya da birinci derecede yakınlarından (ortağın eşi, annesi, babası, kayınvalidesi, kayınbabası, gelini, çocukları ve damadı) birini vekil olarak yetkilendirmeleri ve toplantıya katılmalarının sağlanması gerekmektedir.

Saygılarımızla arz ederiz.

Y Ö N E T İ M K U R U L U

GÜNDEM:

1- Yoklama, açılış, saygı duruşu.

2- Başkanlık kurulunun oluşturulması ve başkanlık kuruluna tutanakları imzalama yetkisinin verilmesi.

3- Yönetim ve Denetim kurulları raporlarının sunumu ve tartışılması.

4- Bilanço, envanter ve gelir-gider farkı hesaplarının incelenmesi, onaylanması veya reddi.

5- Yönetim Kurulu ile Denetim Kurulu üyelerinin aklanması.

6- Ortakların ya da yönetimin yapacağı önerilerin görüşülmesi ve karara bağlanması.

7- Yeni dönem bütçesinin ve ödentilerin belirlenerek karara bağlanması.

8- Dilekler, temenniler ve kapanış.

——————————————————————————————————————————

V E K A L E T N A M E

S.S.SAĞLIK ŞİFA KONUT YAPI KOOPERATİFİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

Kooperatifimizin 21 NİSAN 2019 tarihinde toplanacak Olağan Genel Kurul Toplantısında beni

temsil etmek üzere …………………………………………………………………….vekil olarak görevlendirdim.

Gereğini saygılarımla arz ederim.

VEKALET VEREN ORTAĞIN ADI-SOYADI:…………………………………………….

İMZASI:………………………………………

DEVAM EDEN YARGILAMA HAKKINDA (ÖZET) AÇIKLAMA.

1- Kooperatifimizle müteahhit arasında 19 yıldır devam eden anlaşmazlık ve dava konusu mevcut inşaatların yapımı, müteahhidin sözleşmeden kaynaklanan bir yetkisi, kooperatifimizin de onayı olmadan devredilmiştir.

2- Yapımı devredilen inşaatlar, taraflar arasında düzenlenen ESER SÖZLEŞMESİNE ve İMAR KANUNUNUN 21. maddesine aykırı olarak, taraflarca uygulanması kararlaştırılan ilgili belediye tarafından da onaylanan PROJELERİ RUHSATA BAĞLATILMADAN YAPILMIŞTIR.

3- Projeleri ruhsata bağlatılmadan yapılan ruhsatsız “KAÇAK” yapılar, taraflar arasında düzenlenen ESER SÖZLEŞMESİNE ve kamu düzeniyle ilgili İMAR MEVZUATINA (İmar Kanunu’na, Ankara Büyükşehir İmar Yönetmeliğine, İmar Planı ve Plan Notlarına, ülkemizde yapılarla ilgili yönetmelik ve standartlara) UYGUN OLMADAN YAPILMIŞTIR.

4- Projeleri ruhsata bağlatılmadan, SÖZLEŞMESİNE ve PROJELERİNE aykırı yapılan mevcut ruhsatsız “KAÇAK” yapılar, 3194 sayılı İmar Kanunun 32. Maddesi gereğince, ilgili belediyece mühürlenerek yapımı durdurulmuştur.      

(İnşaatlar halen mühürlüdür.)

5- Onaylı projesine aykırılıklar nedeniyle mühürlenerek yapımı durdurulan ruhsatsız “KAÇAK” yapılar, projelerine aykırılıkları teknik olarak yerinde giderilememesi nedeniyle ilgili belediye tarafından ruhsata bağlanmamıştır. (Halende bağlanmamaktadır)

6- Ruhsata bağlatılamayan mevcut ruhsatsız “kaçak” yapılar; yıkılıp, projelerine uygun yeniden yapılmadan da PROJELERİNE AYKIRILIKLARI GİDERİLEMEMEKTE VE RUHSATA BAĞLATILAMAMAKTADIR.

7- Bu durum, yani, taraflar arasında anlaşmazlık ve dava konusu mevcut ruhsatsız “KAÇAK” yapıların, taraflar arasında düzenlenen sözleşmeye ve kamu düzeniyle ilgili imar mevzuatına aykırılıkları, yargılamamanın her aşamasında, mahkemece re’ sen gözetilmesi gerekirken gözetilmemiş, özellikle; SÖZLEŞMESİNE UYGUN YAPILIP YAPILMADIĞI HİÇ, İMAR MEVZUATINA AYKIRILIKLARI İSE GEREĞİ VE ÖNEMİ ORANINDA YARGILAMA SÜRECİNDE VE KARAR AŞAMASINDA DEĞERLENDİRİLMEMİŞTİR.

8- Emredici hukuk kurallarını içeren 3194 sayılı İmar Kanunu’ na aykırı yapıldıkları için ruhsata bağlatılamayan; yıkılıp, projelerine uygun yeniden yapılmadan da ruhsata bağlatılamayacak mevcut RUHSATSIZ “KAÇAK YAPILARIN YIKILMALARI GEREKMEKTEDİR.

9- Kooperatifimiz, yıkılmaları gereken ruhsatsız “KAÇAK” yapıların; TARAFLAR ARASINDA DÜZENLENMİŞ, (Ankara 6. Asliye Ticaret Mahkemesinin Yargıtay tarafından da onaylanan kararıyla da yürürlükte olduğu karara bağlanan) SÖZLEŞMEYE VE KAMU DÜZENİYLE İLGİLİ İMAR MEVZUATINA UYGUN YAPILMAMALARI, YIKILIP YENİDEN YAPILMADAN DA YAPILAMAYACAKLARININ KESİN ANLAŞILMASI üzerine, uğranılan hak kayıplarının ödenmesiyle sözleşmenin feshi yönünde dava açmak durumunda kalmıştır.

Kooperatifimizin bu haklı başvurusuna karşı Ankara 4. Asliye Ticaret Mahkemesinin, YIKILMALARI GEREKEN, BU NEDENLERLE DE HİÇBİR EKONOMİK DEĞERİ OLMAYAN MEVCUT RUHSATSIZ “K A Ç A K” YAPILARIN BEDELİNİN ÖDENMESİNE KARAR VERMİŞTİR.

MAHKEMELER, YASAYA AYKIRI DURUMLARIN KABULÜNE VE İMARA AYKIRILIĞIN MEŞRULAŞTIRMASI YÖNÜNDE KARAR VEREMEZLER

Yönetimimiz, Ankara 4. Asliye Ticaret Mahkemesinin, MÜTEAHHİDE HAKSIZ ÇIKAR SAĞLAYAN, KOOPERATİFİMİZİ GİDERİLMESİ OLANAKSIZ HAK KAYIPLARINA UĞRATACAK, E.2007/567 Esas ve 2017/905 sayılı, yasalara aykırı kararını, VARLIĞINA İNANDIĞI ADALETİN BİR AN ÖNCE GERÇEKLEŞMESİ İÇİN ANKARA BÖLGE (27. İSTİNAF) ADLİYE MAHKEMESİ NEZDİNDE TEMYİZ ETMEK DURUMUNDA KALMIŞTIR.

(Bu dava henüz kesinleşmemiştir.)

Yönetim

yemek tarifleri