yemek tarifleri

GENEL KURUL TOPLANTI TUTANAĞI

22 Nisan 2016 | Yazdır Yazdır


S.S. Sağlık Şifa Konut Yapı Kooperatifinin  2015  yılı olağan genel kurul toplantısı yapılmak üzere 17/04/2016 tarihinde saat 13:00‘de Türk Hukuk Kurumu Toplantı Salonu Adakale Sokak No:28/A Yenişehir /ANKARA adresinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Temsilcileri Erdem AKGÜL ve Meriç SEVEN’ın gözetiminde toplanıldı.

a) Genel Kurul Toplantısına başlamadan önce yapılan incelemede; Genel Kurul toplantısı

ile ilgili duyurunun 1163 Sayılı Kooperatifler Kanununun 45. maddesi gereğince, Ana sözleşmenin 28. Maddesinde belirtilen çağrıya ilişkin usullerin uygulandığı bu toplantıya ilişkin duyurunun yer ve gündemi gösterilerek;

1- 59 (ellidokuz) ortağa  gündemi içeren çağrı mektuplarının 15 /03/ 2016 tarihinde Sıhhiye PTT Şubesinden taahhütlü olarak gönderildiği,

2- 16 (onaltı) ortağa 16 /03/2016 tarihinde  imza  karşılığı  tebliğ  edildiği.

b) Yönetim Kurulunca, 1163 Sayılı Kooperatifler Kanunu’nun 26 ncı maddesindeki niteliklere ve Ortaklar Kayıt Defterindeki kayıtlara uygunluğu onaylanarak hazırlanan ve ortakların imzasına sunulan ortaklar listesinde kayıtlı 75 (yetmişbeş) ortaktan, 22 (yirmiki) ortağın  asaleten ve 10 (on)  ortağın  vekaleten  katılımı  ile  toplam 32 (otuziki) ortağın toplantıda hazır bulunduğu, toplantının açılması için gerekli çoğunluğun mevcut olduğu  anlaşılmıştır.

GÜNDEM  MADDELERİ

Madde 1 - Yoklama yapıldı ve yeterli sayının olduğu tespit edilerek Genel Kurul Toplantısı

saat 13:00’da Başkan Sinan KARSAN ’ın konuşması ile açıldı. Mustafa Kemal ATATÜRK ve Aziz Şehitlerimiz  anısına 1 dakika saygı duruşu yapıldı.

Madde 2 –Divan heyetinin oluşması için sözlü olarak önerilen adaylar ortakların oyuna sunuldu ve kooperatif ortaklarından  Oktay Konak divan başkanlığına, yine kooperatif  ortaklarından Mehmet Karabenk katip üyeliğe  oybirliği  ile seçildiler. Genel Kurul adına tutanak yapması ve alınacak kararların  imzalanması için divana oybirliği  ile yetki verildi. Gündem genel kurula sunuldu. Gündeme her hangi bir itiraz veya   görüşülmesi istenen  ek gündem maddesi teklifi olup olmadığı soruldu.

İtiraz veya ek madde ilavesi olmadı ve gündemin hazırlandığı şekli ile genel kurulda görüşülmesi oybirliği  ile kabul edildi.

Anasözleşmenin 35. maddesi uyarınca genel kurulda oylamaların gizli olarak yapılması hususunda her hangi bir talep olmadı ve  el kaldırılmak suretiyle yapılması oybirliği ile kabul edildi.

Madde  3 - 2015 Yılı  Yönetim  Kurulu Faaliyet Raporu Başkan Sinan KARSAN tarafından  ve 2015 Yılı  Denetim Kurulu Faaliyet Raporu da denetim kurulu üyesi Niyazi KANDEMİR tarafından  genel kurula okundu  ve Divan Başkanı tarafından   müzakereye açıldı. Ortaklardan söz alanlara ilgilileri tarafından bilgi verildi.

Madde 4 - 2015 yılına ait Bilanço ve Gelir – Gider Farkı Hesabı Başkan Sinan KARSAN tarafından genel kurula okundu ve divan başkanı tarafından müzakereye açıldı. Ortaklardan söz alan olmadı. Müzakereler tamamlandıktan sonra 2015 yılına ait Bilanço ve Gelir – Gider Farkı Hesabı  onaylanmak üzere genel kurulda ayrı ayrı  ortakların  oyuna sunuldu. Yapılan oylama sonucu  Bilanço ve Gelir – Gider  Farkı Hesabı oybirliği ile onaylandı.

Madde 5 - 2015 yılı Yönetim Kurulu Üyeleri ve Denetim Kurulu Üyelerinin ibrası  genel kurulda ayrı ayrı  ortakların  oyuna sunuldu. Yapılan oylama sonucu Yönetim Kurulu Üyeleri 1( bir) red oyuna karşılık oy çokluğyla kabul edildi. ve Denetim Kurulu Üyeleri, ( 1 red ) oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri kendi ibralarında oy kullanmadı.

Madde 6 – Arsaların değerlendirilmesi ve inşaatların yaptırılma konusu görüşülüp, kararlaştırılmasına; verilen ve divan başkanı tarafından ek 1 olarak divan tutanaklarına eklenen yazılı teklifin müzakeresine geçildi. yapılan müzakerelerde Yönetim kurulu başkanı genel kurulu bilgilendirdi söz alan Nazlı Arıkan inşaat yıkılsın yeniden yapılsın diye görüş belirtti söz alan Hamdi Kara hukuki süreç tamamlanansın daha sonrasında olağan üstü genel kurul yapılsın diye görüş belirtti yönetim kurulu üyesi Sinan KARSAN bilgilendirerek cevapladı. Müzakereler tamamlandıktan sonra Ek 1 nolu müzekkerede talep edilen yetkilerin oylanmasına geçildi, yapılan oylamada 1 red oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edilerek yetkiler yönetim kuruluna verildi.

Madde 7 – Yapılan müzakereler sonunda verilen sözlü teklifte 2016 yılı MAYIS ayından itibaren  bir sonraki genel kurula kadar   kooperatif ortaklarından aylık 130,00 TL.(yüzotuzlira) aidat alınması kararlaştırılarak ortakların oyuna sunuldu. Yapılan oylama sonucu oybirliği ile kabul edildi.

Aidatlarını zamanında ödemeyen ortaklardan aylık net % 1 gecikme cezası alınması yapılan oylama sonucu oybirliği ile kabul edildi.

Yönetim Kurulu Üyeleri ve Denetim Kurulu Üyelerinin aylık, huzur hakkı ücretlerinin belirlenmesine geçildi. Buna göre 2016 yılı Haziran ayından itibaren bir sonraki genel kurula kadar; Yönetim  kurulu başkanına her ay net 1200,00 TL. (binikiyüzlira) ,   diğer yönetim kurulu üyelerine de her ay net 250,00 TL.(ikiyüzlira), Denetim kurulu üyelerinin her birine ayrı ayrı her ay net 50,00 TL.(ellilira)  ödenmesi  kararlaştırıldı ve ortakların oyuna sunuldu. Yapılan oylama sonucu oybirliği ile kabul edildi.

Yapılan müzakere sonunda bütçenin tümü yapılan değişiklikler ve dip notlarıyla birlikte  oybirliği ile kabul edildi.

Genel kurul tarafından tahmini bütçede fasıllar arası aktarma ve yeni fasıllar açma hususunda Yönetim Kuruluna yetki verilmesi  yapılan oylama sonucu oybirliği ile kabul edildi.

Madde 8 - Dilek ve temennilerde söz alan ortak olmadı. Tutanak ortaklara okundu ve ortaklardan itiraz eden olmadı. Gündemde görüşülecek başka madde  olmadığından, toplantı divan başkanı tarafından saat 14,30‘de kapatıldı. İşBu genel kurul tutanağı toplantı yerinde bilgisayar ortamında 3(üç) nüsha olarak düzenlendi ve  okunup itiraz olmadığı görülerek imza altına alındı.17/04/2016

DİVAN  BAŞKANI                       KATİP  ÜYE                             BAKANLIK  TEMSİLCİLERİ

Oktay Konak                              Mehmet Karabenk Erdem AKGÜL         Meriç SEVEN

Yönetim

yemek tarifleri