yemek tarifleri

Ortaklara Duyuru

16 Şubat 2013 | Yazdır Yazdır


S. S.  S A Ğ L I K  Ş İ F A   K O N U T   Y A P I   K O O P E R A T İ F İ

Necatibey  Cad. 4 / 101  Sıhhiye / ANKARA  TEL: (0312) 229 03 30  FAX: (0312) 229 03 30

www.sagliksifakoop.org -  E-Posta Adresi  : sagliksifa@sagliksifakoop.org

SAYI     :2013/ 230

KONU  :Genel Kurul Toplantısı                                                                ANKARA 15 ŞUBAT 2013

Ortaklarımıza,

Kooperatifimiz 2012 çalışma dönemi, 2013 yılı olağan genel kurul toplantısı , 10 ŞUBAT 2013 Pazar günü, duyurusu yapılan Adakale Sokak 28/A Yenişehir/Ankara adresinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gözetiminde 31 Ortağın asaleten, 11 ortağımızın da vekaleten olmak üzere toplam 42 ortağımızın katılımı ile yapılmıştır.

Toplanan Genel Kurulumuz, Başkanlık Kurulunun oluşturulması sonrası; Yönetim ve Denetim Kurulu raporları, ayrı ayrı okunarak ortakların değerlendirilmelerine sunulmuştur. Raporların görüşmeye açılması sonrası Yönetim ve Denetim Kurulu raporları ayrı ayrı oylanarak, katılanların oybirliği ile kurullar aklandı. Bilanço, envanter ve gelir gider farkı hesapları görüşülerek kabul edilmiştir.

Genel Kurulumuzda, devam etmekte olan yargılama süreci görüşüldü. Konu ile ilgili geniş açıklamalar yapıldı.

Genel Kurulumuz, 2013 yılı bütçesini ve çalışma programını görüşerek aşağıdaki kararları almıştır:

1- Ortaklık ödentilerinin (aidatlar) 2013 Mart ayından başlamak üzere her bir hisse için 130TL/ Ay (Yüz OtuzTL ) olmasını,

2- Aidatlarını zamanında ödemeyen ortaklardan binde 8 gecikme cezasının alınmasını,

3- Kooperatiften ayrılmış ya da ayrılacak ortakların alacakları ya da borçları ile ilgili olarak; kooperatife karşı açılmış ya da açılacak davaların sonuçlanmasından sonra Ana Sözleşmenin 15. Maddesine göre işlem yapılmasını,

Katılanların oybirliği ile kararlaştırmıştır.

Değerli ortaklarımız,

Müteahhitle kooperatifimiz arasında 2008 yılından beri borçlar kanunu kapsamında devam etmekte olan davalar, görevli bilirkişilerin hakimin ihtarlarına rağmen raporlarını mahkemeye vermemeleri nedeniyle sonuçlanamamıştır. Son olarak da, mahkemenin, davacıların ve davalının daha önce ve raporlardan sonra yapılmış itirazlarını karşılayan ek rapor istemesi nedeniyle bilirkişilikten çekilmişler ve dosyayı mahkemeye iade etmişlerdir.

05.05.2010 tarihinden beri bilirkişilik görevini sürdüren bilirkişilerin mahkemenin isteğini yerine getirmeyerek dosyayı mahkemeye iade etmeleri üzerine, 13.02.2013 tarihli duruşmada mahkeme,

Bilirkişilerin çekilme taleplerini kabul ederek rapora yönelik itirazların ve davanın esasının karara esas olmak üzere mahkemelerince incelenmesine, bu nedenle de duruşmanın 08/03/2013 günü saat: 10.00’ a bırakılmasına karar verdi.

Bilirkişilerin yanlı, art niyetli ve kendi içinde çelişkilerle dolu raporları, kooperatifimizi hasım gören yaklaşımları; hiçbir zaman yapılmamış sözleşmeleri yapılmış, kooperatifimizin taraf olmadığı anlaşmalarda kooperatifimizi tarafmış gibi gösteren girişimleri karşısındaki düşüncemizi ve görüşümüzü, suç işlememek, haklıyken haksız duruma düşmemek için belirtemiyoruz. Bir başka anlatımla, kooperatif olarak sözün bittiği yerdeyiz. Bütün bunlara rağmen yargıya güvenimizi sürdürüyoruz. Gecikmiş de olsa adaletin gerçekleşeceğine inanıyoruz.

Devam etmekte olan mahkemelerin bir türlü sonuçlanmaması karşısında tepki gösteren ve eleştiride bulunan ortaklarımızın neyin eksik yapıldığını ya da nelerin yapılması gerektiğini de söylemeleri gerekir. Yönetim olarak, bu güne kadar yapılması gereken her şey eksiksiz ve zamanında yapılmıştır. Bundan sonrada yapılması gerekenlerde gerektiği gibi eksiksiz ve zamanında yerine getirilecektir.

Ortaklarımız, hatta ilgilenen herkes, kooperatifimizin yürüttüğü bütün çalışmaları, gelişmeleri, yargılama süreçlerini,  internet sitemizden (www.sagliksifakoop.org) öğrenebilirler ve her türlü görüş, öneri, eleştiri ve düşüncelerini, e-posta adreslerimize (sagliksifa@sagliksifakoop.org ya da sagiksifa@gmail.com) bildirebilirler.

Genel kurulumuzca belirlenen ödemelerin, geçmişte olduğu gibi, kooperatifin İş Bankası Kızılay şubesindeki 4214 880087 numaralı hesabına ya da kooperatifin merkezine makbuz karşılığı yatırılmasını, ödemelerin geciktirilmemesini ÖZELLİKLE BİRİKMİŞ BORÇLARIN EN KISA SÜRE İÇİNDE ÖDENMESİNİ önemle rica ederiz.

Saygılarımızla,

Y ö n e t i m  K u r u l u  A d ı n a                                                                                                       Sinan KARSAN  Oktay KONAK  R.Taner ULUSOY

Yönetim

yemek tarifleri